خبرنگار از انستیتوی نوآوری اطلاعات هوافضا آکادمی علوم چین که تیم تحقیقاتی ماه و مریخ اکتشافی به سرپرستی محقق Fang Guangyou از این موسسه دریافت که ساختارهای رسوبی چند لایه 10 تا 35 متر در زیر زمین در قسمت مرزی زاونگ در قسمت جنوبی اوروپیس در قسمت جنوبی اوروپیس وجود دارد. این خصوصیات زمین شناسی بسیار شبیه به رسوبات ساحلی زمین است و مستقیماً شواهد زیرزمینی را برای وجود اقیانوس های باستانی در عرض های میانه و کم مریخ ارائه می دهد. نتایج در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم (PNA) در تاریخ 25 فوریه 2025 پکن منتشر شد.
مریخ به دلیل ویژگی های زمین شناسی مشابه ، تغییرات فصلی و ریتم های شبانه روزی به زمین ، توسط دانشمندان به عنوان هدف ارجح مهاجرت بین ستاره ای انسان در نظر گرفته می شود. اکتشاف انسانی مریخ در چند دهه گذشته به نقاط عطف زیادی رسیده است ، اما بیشتر این اکتشافات در عرض های جغرافیایی بالا یا مناطق قطبی مریخ متمرکز شده است که محیط زیست بسیار سرد است ، و بحث در مورد اینکه آیا تا به حال یک اقیانوس وسیع در مناطق دشت شمالی مریخ وجود داشته است ، وجود داشته است ، و این امر باعث می شود تا شواهد مستقیم از اقیانوس مارتیا به دست آورد.
dira نمودار شماتیک فرآیند تشکیل ساختار رسوبی شیب دار در نقطه فرود ژورونگ (A) یک ساختار سلسله مراتبی که تحت عمل رسوبات جزر و مد تشکیل شده است. (ب) با عقب نشینی خط ساحلی باستان ، آب مایع ناپدید شد و رسوبات متوقف شد. هوازدگی فیزیکی و شیمیایی طولانی مدت متعاقب آن ، خواص سنگ ها و مواد معدنی را تغییر می دهد و منجر به تشکیل لایه سطح مریخ می شود. بنابراین ، رسوبات توسط خاک سطح مریخ فعلی پوشیده شده است
بیشترین اهمیت این کشف ، گسترش شواهد آب مایع مریخ از مناطق قطبی به ندرت بازدید شده در مریخ تا عرض جغرافیایی است که برای فعالیت های انسانی مناسب تر است و تأیید می کند که مریخ یک بار قابل سکونت بوده است. اگر در این منطقه اقیانوس هایی وجود داشته باشد ، با تغییر آب و هوا ، ممکن است مقدار زیادی آب به شکل یخ های زیرزمینی ذخیره شود ، این امکان را برای استفاده از منابع آب آینده از پایگاه های مریخ و کاهش هزینه های ساخت و ساز و نگهداری از پایه های مریخ فراهم می کند. علاوه بر این ، این رسوبات سرخپوشان اقیانوس سوابق تاریخی تغییرات آب و هوایی مریخ را حفظ می کنند. مطالعه این رسوبات می تواند به ما کمک کند تا درک کنیم که چگونه مریخ از گرم و مرطوب به سرما و خشک تغییر کرده است و به نوبه خود انسان را راهنمایی می کند که چگونه محیط مریخ را متحول کرده و به سکونت پایدار طولانی مدت در مریخ دست یابیم.
(گزارشگر CCTV Shuai Junquan Chu Erjia)
!-repaste.body.end->